Isplata penzija uz posebna ovlašćenja i dostavom, Javor iz Z. Potoka pokrenuo proizvodnju maski

Aleksandar Spirić
FOTO: KoSSev

Penzioneri u Kosovskoj Mitrovici će svoju penziju tokom trajanja vanrednog stanja moći da podignu uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave, saopštio je mitrovički štab za vanredne situacije. Nastavlja se sa dezinfekcijom ulaza, a fabrika „Javor“ u Zubinom Potoku pokrenula je proizvodnju maski za građane na Severu.

Nema zaraženih koronavirusom

Specijalista epidemiologije dr Aleksandar Antonijević  potvrdio je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba da su rezultati uzoraka za tri osobe koji su juče poslati za Beograd negativni na COVID – 19. Više o tome čitajte ovde.

Pre uputstva za podizanje penzija, najavu o pronalaženju rešenja za ove isplate izneo je na današnjoj konferenciji za štampu Predsednik privremenog organa Kosovske Mitrovice, Aleksandar Spirić.

Potom se oglasio štab za vanredne situacije u Kosovskoj Mitrovici sa uputstvima za isplatu penzija uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave, javio je Kontakt Plus radio.

Uputstvo za podizanje penzije
Кorisnici koji primaju penziju preko Banke Poštanska štedionica punomoćje mogu preuzeti na sajtu Banke Poštanske štedionice ili u najbližoj ekspozituri ili isplatom penzija na kućnu adresu korisnika u saradnji sa JP „Pošta Srbije“. 
Oko dobijanja bližih informacija korisnici penzija mogu pozvati na sledeći broj: Banka Poštanska štedionica 028 425 455
Кorisnici koji primaju penziju preko Кomercijalne banke, mogu jednokratnim punomoćjem, koje se preuzima u najbližoj ekspozituri banke, opunomoćiti drugo lice da može sa njihovog računa da podigne gotovinu – penziju.
Predsednik privremenog organa Kosovske Mitrovice, Aleksandar Spirić, govorio je o isplati penzija te poručio da na tome Krizni štab radi sa predstavnicima Pošte, Poštanske štedionice i Komercijalne banke.
Oko dobijanja bližih informacija korisnici penzija mogu pozvati na sledeći broj: Кomercijalna banka – 028 423 395

Spirić je potvrdio da je nastavljen proces dezinfekcije stambenih zgrada i ulaza u Kosovskoj Mitrovici, te da je ukupan broj ovih objekata 147. Dezinfekcija prodavnica, apoteka, restorana i škola je već započeta, tvrdi, te dodaje da se finalni prvi krug celokupne dezinfekcije očekuje za dva dana.

Poručio je i da je fabrika “Javor” u Zubinom Potoku pokrenula proizvodnju maski, a koje će biti namenjene građanima Kosovske Mitrovice.

“Pokušaćemo već 1.000 komada da dobijemo do sutra u 17h iz fabrike u Zubinom Potoku i to će biti za građane Kosovske Mitrovice”.

Jedan od problema u novonastaloj situaciji je i taj da su građani na Severu Kosova pod dvostrukom restrikcijom kretanja. Prvo su je prethodno su uveli privremeni opštinski od 20-5, a potom i od 17 – 5 časova, a preko svojih kriznih štabova za borbu protiv epidemije koronavirusa u okviru srpskog sistema

Na pitanje o tome čija mera zabrane kretanja važi, s obzirom na to da dve mere unose zabunu kod građana, Spirić je umesto odgovora rekao da svi oni koji imaju nedoumice u vezi sa tim, ali i za sve druge informacije, „treba da se obrate na broj kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici“.

Krizni štab: Zabrana kretanja od 20h-05h, potpuna zabrana kretanja za starije od 65 i ograničeno radno vreme prodavnica

Kosovska vlada uvela policijski čas u dva vremenska termina dnevno, Tači i Haradinaj protiv

Policijski čas: Ljudi mogu da se kreću od 10-16, ali ograničeno, i radnje su otvorenePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.