Antonijević: Negativni rezultati za tri uzorka poslata za Beograd

epidemiolog Aleksandar Antonijević
FOTO: KoSSev

Rezultati uzoraka za tri osobe koji su juče poslati za Beograd negativni su, u Kosovskoj Mitrovici nema zaraženih koronavirusom, potvrdio je na konferenciji za štampu kriznog štaba u ovom gradu specijalista epidemiologije dr Aleksandar Antonijević.

Situacija je pod kontrolom i nema pacijenata sa težom kliničkom slikom i hospitalizovanih pacijenata, kaže Antonijević.

Danas ujedno nije bilo pacijenata koji su uzorkovani, dodao je.

Posavetovao je građane da ne slušaju „gradske priče“ već da se pridržavaju propisanih mera.

„Molim građanstvo da se pridržava propisanih mera, da poštuju sva ta pravila, što se više pridržavamo pravila brže ćemo izaći iz krize“.

Antonijević dodaje da su u Kosovskoj Mitrovici napravljene izolacione jedinice ukoliko bude bilo pozitivnih na koronavirus, dok će svi potvrđeni slučajevi sa težom slikom biti slati u regionalne centre u centralnoj Srbiji – Niš ili Kragujevac.

Antonijević je ujedno potvrdio da do sada nema zaraženih koronavirusom u svim srpskim sredinama na Kosovu.

Izrazio je nadu da će do kraja nedelje iz Beograda stići instrukcije za masovna testiranja na korona virus kada će biti mnogo jasnija i bolja slika o celokupnoj situaciji.

Institut za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, do sada je na testiranje poslao ukupno 11 uzoraka u referentnu laboratoriju Instituta Torlak u Beogradu, usled sumnje na COVID-19, i rezultati za svih 11 bili su negativni.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.