Indeksonline: "Projekat u vrednosti 2,1 miliona evra talac Rakića"

Izvor: Kosovo24časa/Indeksonline (Tekst je izvorno preuzet; jučerašnje izdanje)

Evropska unija investirala je paralelno u dva projekta u Mitrovici: za revitalizaciju glavnog mosta na Ibru 1.45 miliona evra i za izgradnju pešačke zone sa severnog dela mosta, u ulici “Kralj Petar I”, 2.13 miliona evra. Prvi projekat je skoro završen, dok, radovi na drugom projektu su obustavljeni zbog opstrukcije od strane gradonačelnika Severne Mitrovice, Gorana Rakića.

Evropska unija je investirala u veliki broj projekata u Mitrovici, ali dva projekta koji su od egzistencijalnog značaja za građane, u južnom i severnom delu Mitrovice i koji imaju za cilj ujedinjenje podeljenog grada nakon rata – revitalizacija glavnog mosta Ibra i pretvaranje ulice “Kralja Petra I” u pešačku zonu – ostaju talac opstrukcije opštinskih vlasti na severu, a posebno gradonačelnika Severne Mitrovice, Gorana Rakića.

Šef evropske diplomatije, Federika Mogerini, most preko reke Ibra nazvala je simbolom ujedinjenje dve zajednice, albanske i srpske, prenosi Indeksonline.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.