I policajci u civilu nadgledaju poštovanje mera

Foto: KoSSev

Kosovska policija angažovala je policijske službenike u civilu, koji će pored policajaca u uniformama, nadgledati sprovođenje anti-kovid mera na terenu.

Angažovani civili, kako je saopšteno, vodiće računa o sprovođenju i poštovanju mera, uključujući, između ostalog, upotrebu maski kao i poštovanje mera samoizolacije.

„Kosovska policija u sklopu operativnog plana o sprečavanju širenja pandemije kovid-19, angažovala je policijske službenike u civilnoj odeći na terenu, koji će obavljati dužnosti na celom Kosovu“, saopštila je KP na društvenoj mreži Fejsbuk.

Podsetimo, odlukom kosovskog premijera, na sednici Saveta bezbednosti održane u nedelju, radno vreme policijskih službenika produženo je sa 8 na 12 sati.

Kurti je tada upozorio da će se prisustvo policije povećati na celom Kosovu.

Kako je danas ujedno saopšteno iz Agencije za hranu i veterinu, angažovano je 85 novih inspektora, koji će takođe nadgledati sprovođenje i poštovanje mera.

Danas je u Prištini održan i prvi sastanak Odbora za koordinaciju i procenu situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa, kojem je takođe prisustvovao Kurti.

Razgovaralo se o epidemiološkoj situaciji, te delta soju koronavirusa.

Kosovski premijer je zatražio da se strožije vrši kontrola poštovanja mera i kažnjavaju osobe koje ih ne poštuju.

„Da bi sprovođenje mera bilo što efikasnije, molim vas da iskoristite sve raspoložive inspekcijske resurse, uključujući inspektore AHV, inspektore MINT-a, opštinske inspektore i Kosovsku policiju“, kazao je Kurti na ovom sastanku, prenose prištinski mediji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.