Hapšenje u Vrbnici zbog krijumčarenja migranata, osumnjičeni falsifikovao kosovska dokumenta

Krijumčarenje migranat Vrbnica
FOTO: Kosovska policija

Vest je ažurirana

22.34Kosovska policija se u međuvremenu oglasila još jednim saopštenjem, navodeći da je u uhapšen i M. H. 1985, državljanin Jordana, te da mu je potom određen pritvor.

Policijski službenici su oko 15.30 pretresli dve sobe u jednom hotelu u Prištini, a u kojima su boravile dve osumnjičene osobe.

Službenici su pretresli sobi prethodno uhapšenog A. J. koji je imao kosovska dokumenta, i došli do zaključka da su ova dokumenta falsifikovana, te da je reč o državljanin Severne Makedonije, E. B, rođenom 1980. godine, kojem je sada određeno 48-časovno zadržavanje.

Prilikom pretresa hotelske sobe, policija je zaplenila ličnu kartu, vozačku dozvolu za koje se sumnja da su falsifikovane kao i 1.510 evra, 300 švajcarskih franaka, 20 američkih dolara i vozilo kojim je pokušano krijumčarenje migranata.

15.30 – Hapšenje u Vrbnici zbog krijumčarenja migranata

Kosovska policija uhapsila je jednu osobu zbog krijumčarenja migranata u Vrbnici, nedaleko od istoimenog prelaza sa Albanijom.

Policijska patrola stanice za nadzor granice u Vrbnici uočila je ovog jutra „sumnjivo“ vozilo.

Oni ga nisu zaustavili, već su ga pratili sve do trenutka kada je šest osoba, koje su se spustile sa planine, otišlo do autmobila koji ih je čekao.

Patrola je odmah zatim zaustavila automobil.

Nakon identifikacije, utvrđeno je da je vozač građanin Kosova A. J, a šest drugih osoba – strani državljani.

Vozač je potom ispitan, nakon čega mu je određen 48-časovni pritvor. Nadležni organi se ujedno bave stranim državaljnima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.