I komandant Simović obišao Kopnenu zonu bezbednosti

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović obilazak jedinica u kopnenoj zoni bezbednosti vojske srbije
FOTO: Vojska Srbije

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik, Milosav Simović, obišao je sa saradnicima baze „Vrapce” i „Medevce” u Kopnenoj zoni bezbednosti. Pre svega nedelju dana načelnik Generalštaba Vojske Srbije general, Milan Mojsilović, je takođe obišao Kopnenu zonu bezbednosti, i to u dva navrata, a samo dan ranije i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik, Petar Cvetković.

Iz Vojske Srbije saopšteno je da je tokom obilaska, general Simović sagledao stanje i organizaciju života i rada u bazama „Vrapce” i „Medevce” i „razgovarao sa pripadnicima Vojske Srbije angažovanim na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa KiM-om“.

Precizirali su da se Simović uverio da su vojnici i starešine, „koji su i do sada nebrojeno puta dokazali vrhunsku osposobljenost, visoko motivisani za izvršenje svih postavljenih zadataka“.

On je ujedno odao priznanje vojnicima i starešinama na posvećenosti i odgovornom odnosu u izvršavanju jednog od ključnih zadataka iz prve misije Vojske Srbije, još jednom naglašavajući njihov doprinos u očuvanju bezbednosti svih građana u ovom delu Srbije.

Pre svega nedelju dana, Kopnenu zonu bezbednosti posetili su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general, Milan Mojsilović i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik, Petar Cvetković.

Cvetković je 3. avgusta obišao baze „Merdare“ i „Veliki trn“, gde se takođe, kako je saopšteno, „uverio u odličnu osposobljenost pripadnika jedinice za kontrolu Кopnene zone bezbednosti i obezbeđenje administrativne linije prema Кosovu i Metohiji“.

Milan Mojsilović je samo dva dana kasnije obišao i baze „Tabalije“ i „Rudnica“, a sutradan i pripadnike Vojske Srbije koji zadatke izvršavaju u zoni odgovornosti baze „Mrče“.

Kako je saopštilo srpsko ministarstvo odbrane, Mojsilović je tokom posete „izvršio uvid u nivo borbene gotovosti snaga Srbije i njihovu osposobljenost da brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu zemlje“.

„U svetlu nedavnih događaja na prostoru naše južne pokrajine izazvanih jednostranim potezima privremenih institucija samouprave u Prištini, general Mojsilović je izrazio zadovoljstvo visokom borbenom gotovošću snaga Vojske Srbije i činjenicom da su angažovani vojnici i starešine spremni, motivisani i obučeni da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi otadžbina Srbija“, precizirali su tada iz ovog ministarstva.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.