I Mojsilović obišao Kopnenu zonu bezbednosti, zadovoljan visokom borbenom gotovošću nakon nedavnih događaja

FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general, Milan Mojsilović, obišao je danas baze „Tabalije“ i „Rudnica“ u Кopnenoj zoni bezbednosti, svega dva dana nakon što je ovu zonu obišao i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković.

Kako je saopštilo srpsko ministarstvo odbrane, Mojsilović je „izvršio uvid u nivo borbene gotovosti snaga Srbije i njihovu osposobljenost da brzo reaguju i obezbede mir i sigurnost u ovom delu zemlje“.

„U svetlu nedavnih događaja na prostoru naše južne pokrajine izazvanih jednostranim potezima privremenih institucija samouprave u Prištini, general Mojsilović je izrazio zadovoljstvo visokom borbenom gotovošću snaga Vojske Srbije i činjenicom da su angažovani vojnici i starešine spremni, motivisani i obučeni da izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi otadžbina Srbija“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Baze su sa Mojsilovićem obišli i komandant Kopnene vojske general – potpukovnik Milosav Simović, načelnik Operativne uprave general-potpukovnik Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku general-major Srđan Petković.

Pre samo dva dana Kopnenu zonu bezbednosti, odnosno baze „Merdare“ i „Veliki trn“ obišao je i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.