Mojsilović i danas u Kopnenoj zoni bezbednosti, obišao bazu „Mrče“

Mojsilović Mrče
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Nakon što je juče obišao baze „Tabalije“ i „Rudnica“ u Kopnenoj zoni bezbednosti, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general, Milan Mojsilović, posetio je danas i pripadnike Vojske Srbije koji zadatke izvršavaju u zoni odgovornosti baze „Mrče“.

„General Mojsilović je tokom obilaska sagledao organizaciju života i rada u bazi, izazove sa kojima se suočavaju pripadnici snaga bezbednosti Republike Srbije u ovom delu zemlje i dostignute sposobnosti jedinice“, saopšteno je iz ministarstva odbrane Srbije.

Mojsilović se, dodaju u saopštenju, lično uverio u odličnu osposobljenost vojnika i starešina Druge brigade kopnene vojske, u čijoj je odgovornosti baza „Mrče“, za realizaciju zadataka na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju linije sa KiM-om.

„Načelnik Generalštaba je ujedno pohvalio pripadnike jedinice, koji u složenim uslovima u Kopnenoj zoni bezbednosti profesionalno realizuju sve zadatke i tako daju pun doprinos jačanju borbene gotovosti Vojske Srbije i stanju bezbednosti u ovom delu Republike Srbije“, saopšteno je.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska baza u Kopnenoj zoni bezbednosti bili su zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković i načelnik Uprave za logistiku (J-4) general-major Srđan Petković.

Mojsilović je dan ranije obišao i baze „Tabalije“ i „Rudnica“ u Кopnenoj zoni bezbednosti, a prethodno je ovu zonu, odnosno baze „Merdare“ i „Veliki trn“, obišao i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.