I dalje bez datuma za organizovanje izbora za gradonačelnika S.Mitrovice i Podujeva

Foto: Kabinet kosovskog predsednika

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se danas sa predsednicom Centralne izborne komisije Valjdetom Dakom, sa kojom je razgovarao o organizaciji izbora za mesto gradonačelnika u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica.

Oni su na sastanku odlučili da će izbori i ovog puta biti odloženi, kako bi se širenje korona virusa sprečilo.

„Na osnovu člana 6. Zakona br. 03 / L-094 o predsedniku Republike Kosovo, član 4. Zakona br. 03 / L-072 o lokalnim izborima u Republici Kosovo, a uzimajući u obzir zahtev Centralne izborne komisije, predsednik Republike Kosovo odložio je vanredne izbore za mesta gradonačelnika u opštini Podujevo i Opština Severna Mitrovica, radi prevencije širenja pandemije COVID-19“, stoji u saopštenju iz Tačijevog kabineta.

Podsećamo, Severna Mitrovica ostala je bez zvanično izabranog gradonačelnika od juna ove godine, kada je u novoj Vladi Kosova tadašnji gradonačelnik, Goran Rakić, izabran za ministra administracije i lokalne samouprave. On je tada na mesto gradonačelnika podneo ostavku, a vršilac dužnosti postao je, njegov dotadašnji zamenik, Aleksandar Spirić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.