Humanitarna akcija za prikupljanje pomoći Dariji Antović

Darija Antović

Igraonica „Vesela družina“ organizuje humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći Dariji Antović 19. novembra u Zvečanu. Pozivaju se sugrađani i svi ljudi dobre volje da posete igraonicu tog dana i pomognu u skladu sa svojim mogućnostimaDarija Antović, iz Zvečana, boluje od cerebralne paralize i epilepsije.

Igraonica će biti otvorena za igru i druženje od 11. do 21. čas, a sav prikupljen novac otići će za lečenje Darije Antović.

Igraonica „Vesela družina“ nalazi se u ulici Kralja Milutina, broj 20, u Zvečanu.

Ko nije u mogućnosti da poseti igraonicu može pomoći uplatom novca na žiro račun.

Broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva za lečenje Darije Antović:

205-9011005987339-96 Komercijalna banka.

Usled produženog porođaja, Darija (2008) je bila duži period bez kiseonika. Nakon toga provodi 21 dan u inkubatoru. Dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza i epilepsija.

U prvim mesecima nije bilo jasnih znakova oboljenja, kasnije, kako se kao beba razvijala, kod roditelja se javila sumnja jer je Darija imala poteškoća sa držanjem, ravnotežom, nedovoljno usklađenim pokretima zbog slabosti mišića i slabom reakcijom na okolinu.

Prvi epileptični napad je imala sa šest godina, pri kom je imala grčeve tela i penu na ustima. Napad je trajao gotovo 4 minuta. Od tada je pod terapijom, napadi se javljaju ređe, uglavnom u snu.

Darija je intelektualno očuvana, govori, ne hoda, i ne sedi dugo samostalno. Predstoji joj dugotrajan proces koji se sastoji od operacija, rehabilitacija, pomagala i daljeg lečenja za koje je porodica iscrpela sva novčana sredstva.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić, takođe, prikuplja novčana sredstva za Dariju Antović 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.