Hoti zahteva pojačane mere protiv policajaca koji zloupotrebljavaju službenu dužnost

Foto: Kabinet premijera

Kosovski premijer, Avdulah Hoti, zatražio od predstavnika policije pojačane mere protiv policajaca koji zloupotrebljavaju službenu dužnost. Poziv stiže nakon što je PIK nedavno saopštio da je uhapšen jedan i suspendovana još dva policajca zbog zlostavljanja 18-godišnjeg mladića pre 3 godine.

Hoti se danas sastao sa generalnim direktorom Kosovske policije Samedinom Mehmetijem, kao i izvršnim direktorom Kosovskog policijskog inspektorata, Kuštrimom Hodajem.

On je, kako se navodi u saopštenju kosovske vlade, od policijskog inspektorata zatražio da sa velikom predanošću rešava sve žalbe građana koji dolaze u policiju, upornost i beskompromisno poštovanje etike i profesionalno ponašanje policije.

Hoti je naglasio da je policija institucija kojoj građani najviše veruju, stoga, kako je rekao, pojedinačni slučajevi ne bi trebalo da oštete njen imidž.

Današnji sastanak održan je, nakon što je kosovski policijski inspektorat (PIK), potvrdio hapšenje policajca koji je pre 3 godine zlostavljao 18-godišnjeg mladića u policijskoj stanici u Prištini.

PIK je takođe, u vezi sa ovim slučajem, suspendovao još dva policajca, odnosno policijskog narednika koji je u vreme incidenta bio nadzornik i policajca za kojeg se sumnja da je bio učesnik u incidentu, prenosi Gazeta Express.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.