Hoti: Odluka o odlaganju škole nije bila laka, ali zdravlje na prvom mestu

Avdulah Hoti konferencija
FOTO: KoSSev

Nije bilo lako doneti takvu odluku, ali vaše i zdravlje vaših roditelja i baka i deka poziva na oprez, napisao je danas kosovski premijer, Avdulah Hoti, obraćajući se učenicima, a zbog odlaganja školske godine za 14. septembar.

“Potrebna nam je individualna i kolektivna disciplina i odgovornost da bismo zajedno prevazišli ovu situaciju. Ovaj izazov, koji se već pretvorio u bitku, lekari i ustanove ne mogu pobediti sami. Moramo da stojimo zajedno, rame uz rame, kako bismo se suočili sa virusom”, apel je kosovskog premijera.

Obratio se i roditeljima zamolivši ih da deci objasne važnost nošenja maski i održavanja distance kao i prosvetnim radnicima od kojih je tražio da period odlaganja iskoriste kako bi obavili sve neophodne pripreme kako bi u školama njihovo zdravlje i zdravlje učenika bilo osigurano.

U četvrtak je Kosovska vlada, nakon zahteva unije sindikata prosvetnih radnika, odlučila da odloži početak školske godine za 14. septembar.

U srpskim školama na Kosovu, kao i u ostatku Srbije, školska godina će ipak početi 1. septembra, ali će za đake na Kosovu nastava najverovatnije početi onlajn, najavili su nadležni.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.