Hadžiju: Pronađeni posmrtni ostaci su „iz vremena rata“; Hoti: Iskopavanja u Prekazu će se nastaviti

FOTO: Komisija za nestala lica kosovske vlade

Andin Hoti, predsednik Vladine komisije za nestala lica, saopštio je da su nakon iskopavanja na groblju u Prekazu ekshumirani posmrtni ostaci žrtava koje bi potencijalno mogle biti na spisku nestalih.

Tokom današnjih iskopavanja, ekipe su pronašle i ekshumirale posmrtne ostatke (kosti) žrtava koje se mogu nalaziti na spisku nestalih, izjavio je Hoti za RTK.

On je naveo da će se iskopavanja nastaviti, te da će građani biti obavešteni o mogućim identifikacijama ovih tela nakon DNK rezultata.

„Prošle nedelje smo objavili prve nalaze koje smo imali u Prekazu, opština Srbica. Naišli smo na neke kosti, ostatke maltera koji potencijalno mogu biti na listi nestalih lica“, rekao je Hoti.

Dodao je da su radovi danas nastavljeni uz podršku opštine Srbica u čišćenju terena i traženju posmrtnih ostataka koji se mogu nalaziti na spisku nestalih.

RTK2

KoSSev: Kosvoska ministarka pravde, Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu), u međuvremenu se oglasila sa navodima da je reč o osobama, odnosno posmrtnim ostacima „iz vremena rata“.

„Posmrtni ostaci su poslati u Institut za sudsku medicinu, u kom slučaju će biti podvrgnuti forenzičkom pregledu i identifikaciji“, poručila je.

Ona takođe podseća da su na istoj lokaciji pre 11 dana pronađena tri tela, te da se već sutra nastavlja iskopavanje.


Povezane vesti: 

Ponovo pronađeni posmrtni ostaci kod Srbice, tek će se raditi DNK identifikacija

Posmrtni ostaci pronađeni kod Srbice, sumnja se da su sa spiska nestalih

Pronađeni posmrtni ostaci na groblju u Prizrenu, sumnja se da je reč o osobama sa spiska nestalihPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.