Hoti danas sa vatikanskim kardinalom; Haradinaj najavljivao priznanje Vatikana

Foto: Fejsbuk/Avdulah Hoti

Kosovska delegacija, na čelu sa kosovskim premijerom, Avdulahom Hotijem, boravi u službenoj poseti evropskim zemljama.

Dok Kosovo već dva dana potresaju nove vesti o potvrđenim optužnicama specijalizovanog tužilaštva, Avdulah Hoti, zajedno sa potpredsednikom vlade Dritonom Selmanajem i kosovskom šeficom diplomatije, Meljizom Haradinaj Stublom boravi u Italiji.

Haradinaj Stubla, u utorak je boravila i u Berlinu gde se sastala sa nemačkim šefom diplomatije, Hajko Masom.

Hoti, Selmanaj i Haradinaj Stubla su se juče sastali sa italijanskim premijerom, Đuzepeom Konteom kom su se zahvalili na podršci oko borbe protiv kovida i potražio podršku ove zemlje za viznu liberalizaciju.

S druge strane, Hoti se danas sastao i sa državnim sekretarom Vatikana, kardinalom Pjetrom Perolinom.

Kako  je naveo Hoti u objavi na Fejsbuku, s njim je razgovarao mogućnostima produbljivanja saradnje i komunikacije kroz sporazume o razumevanju.

Hoti je kardinala Parolija obavestio o toku dijaloga i pravima Srba na svim nivoima, navodi se u saopštenju kosovske vlade, a govorili su i o pet zemalja članica EU koje ne priznaju kosovsku nezavisnost.

I sa njim je govorio o viznoj liberalizaciji i istakao posvećenost kosovskih institucija borbi protiv korupcije.

Podsećamo, lider AAK, Ramuš Haradinaj, najavio je početkom septembra da očekuje priznanje Kosova od strane Vatikana. O tome u posebnoj vesti: Haradinaj: Očekujem priznanje Vatikana.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.