Hoti: Aktiviran Fond za ekonomski oporavak, sledeće nedelje kreće se sa isplatama

Foto: Vlada Kosova

Kosovska vlada aktivirala je Fond za ekonomski oporavak, dok se već sledeće nedelje očekuje raspodela 60 miliona evra namenjenih subvencionisanju plata u privatnom sektoru.

Kosovska vlada usvojila je na jučerašnjoj sednici odluku o dodeli budžetskih sredstava za sprovođenje Programa za ekonomski oporavak, u iznosu od 87 miliona evra namenjenih građanima i privrednom sektoru.

Avdulah Hoti, najavio je večeras da će ovaj fond biti ispražnjen do kraja godine.

„Od sledeće nedelje krećemo sa raspodelom 60 miliona evra, dok će do kraja godine biti raspodeljeno ukupno 87 miliona koje je odobrila vlada“, poručio je Hoti u objavi na Tviteru, naznačivši ujedno koliko će novca biti utrošeno u koje svrhe.

60 miliona namenjeno je subvencionisanju plata u privatnom sektoru, 12 miliona za udvostručenje subvencija u poljoprivredi, 2.5 miliona za kulturu, omladinu i sport, 7.5 miliona kao dodatak za socijalnu pomoć, 1 milion za projekte za regionalni razvoj, i isto po toliko za preduzetništvo, pomoć za javna preduzeća, promovisanje zapošljavanja žena, porodice zajednica u potrebi.

Pročitajte još:

Usvojena odluka o dodeli sredstava za sprovođenje Programa za ekonomski oporavakPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.