Horgoš: Sprečen pokušaj ilegalnog prenosa preko 50.000 švajcarskih franaka

Foto: Uprava Carina

Srpski carinski službenici sprečili su danas na prelazu Horgoš pokušaj ilegalnog prenosa preko 50.000 švajcarskih franaka, saopštili su iz Uprava Carina.

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole luksuznog mercedesa švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji austrijski državljanin albanske nacionalnosti, koji je putovao u društvu 40-godišnjeg muškarca albanske nacionalnosti, koji je posedovao kosovska dokumenta.

Nakon što su carinicima rekli da imaju lični prtljag i ukupno 15.000 švajcarskih franaka, usledila je detaljna kontrola automobila i putnika, gde je u bočnim džepovima pantalona kod vozača pronađeno preko 60.000 švajcarskih franaka u apoenima od po 1000 franaka, dok je kod saputnika pronađen iznos od 9.000 franaka.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti od po 10.000 evra, dok je ostatak od 52.500 švajcarskih franaka privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Srpska carina je pre nepune dve nedelje na ulazu graničnog prelaza Batrovci takođe sprečila pokušaj prenosa nepunih 60.000 evra koje putnici nisu prijavili. U pitanju je bio putnik koji je išao na Kosovo – nemački državljanin albanske nacionalnosti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.