60.000 evra u luksuznoj ženskoj torbi

Srpski carinici su danas na ulazu graničnog prelaza Batrovci sprečili pokušaj prenosa nepunih 60.000 evra koje putnici nisu prijavili. U pitanju je putnik koji je išao na Kosovo.

Devizni prekršaj je otkriven kada je u popodnevnim časovima na red za ulaznu kontrolu pristigao automobil nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin albanske nacionalnosti, saopštila je Carina Srbije večeras.

On je ka Kosovu krenuo sa suprugom i saputnikom, a carinskim službenicima je prilikom ulaska na teritoriju Srbije prijavio da on i supruga zajedno kod sebe imaju 16.000 evra.

Detaljnom kontrolom automobila i ličnog prtljaga, carinici su utvrdili da ovaj bračni par zapravo sa sobom nosi 79.900 evra, nakon čega im je vraćen iznos od po 10.000 evra što je suma koju nisu u obavezi da prijave.

Ostatak od 59.900 evra je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom u Sremskoj Mitrovici.

Značajan deo neprijavljenog novca, ovoga puta našao se u firmiranoj tašni putnikove supruge.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.