Hodža: Za Ivanovićevo ubistvo biće optuženo šest osoba ali trenutno ne Radoičić

Sulj Hodža
Foto: Printscreen, N1

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ne očekuje se da će Milan Radoičić, jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo bivšeg lidera SDP-a Olivera Ivanovića, biti deo optužnice za ubistvo počinjeno pre skoro dve godine.

Iako je za Radoičićem već raspisan međunarodni nalog za hapšenjem, tužilaštvo je potvrdilo za KTV da trenutno neće biti optužen u tom slučaju.

Hodža je za KoSSev 1. novembra najavio da će optužnice protiv osumnjičenih u ovom slučaju biti podignute u narednih petnaest do dvadeset dana.

Potom je advokat osumnjičenog Marka Rošića, Mahmut Haljimi u izjavi za KoSSev naveo  da mu je tužilac Hodža rekao da je „tekst optužnice za slučaj ubistva Olivera Ivanovića završen i poslat na prevođenje“.

Međutim, prema rečima tužioca koji vodi istragu, Sulja Hodže, optužnicom će biti obuhvaćeno šest osoba za koje se sumnja da su pomagale u ubistvu Ivanovića, prenosi KTV.

Hodža kaže da veruju da su identifikovali jednu od dve osobe na nedavno objavljenim fotografijama kada su zatražili informacije od građana.

Ali njihova imena je kasnije u Beogradu javno spomenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da su u Mitrovici bili samo kao studenti koje su nepravedno procesuirali na Kosovu.

KoSSev: Pre četiri dana na adresu medija stiglo je obaveštenje i apel građanima za pomoć od Kosovske policije. Direkcija Kosovske policije za istragu teških zločina i Specijalno tužilaštvo pozvali su građane da im pomognu u identifikaciji dva osumnjičena uslikana u ulici Ivo Lola Ribar u Severnoj Mitrovici, u kojoj je Ivanović i živeo.

Iste večeri oglasio se predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavivši da je reč o dvojici mladića rodom iz Kuršumlije, studentima Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici „koje su srpski istražni organi već ispitali i koji s ubistvom nemaju nikakve veze“.

Prema Hodžinim navodima, muškarci su Ivanovića navodno pratili nekoliko minuta pre nego što je ubijen.

U međuvremenu, Marko Rošić, jedan od prvih pritvorenika u ovom slučaju koji se nalazi u zatvoru visoke bezbednosti, prema navodima njegove odbrane, pokušao je samoubistvo.

Oliver Ivanović ubijen je tokom ulaska u kancelariju svoje stranke SDP u Severnoj Mitrovici sa 6 metaka 16. januara 2018.

Tri osobe su još uvek u pritvoru zbog ovog ubistva, dok je tužilaštvo u ovom periodu proširilo istrage i na mnoge druge, uključujući kolege bivšeg lidera SDP-a Olivera Ivanovića, otvorenog protivnika beogradske politike na Kosovu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.