Umesto optužnice, stigle fotografije

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Prema najavama predmetnog tužioca u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, do kraja ove nedelje trebalo je doći do podizanja optužnica u ovom slučaju. Ipak, umesto optužnica, na adresu medija stiglo je obaveštenje i apel građanima za pomoć. Nakon više od godinu i po dana istrage, Direkcija Kosovske policije za istragu teških zločina i Specijalno tužilaštvo pozivaju građane da im pomognu u identifikaciji dva osumnjičena uslikana u ulici Ivo Lola Ribar u Severnoj Mitrovici, u kojoj je Ivanović i živeo.

Kosovska policija, nakon 22 meseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dve osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića, a koji su, kako tvrde, uslikani u severnom delu Kosovske Mitrovice na dan ubistva Ivanovića.

Proširivanje istrage na „dvojicu mladih osumnjičenih“ predmetni tužilac Sulj Hodža najavljivao je više puta, a poslednji put i sa najviše informacija u oktobru, kada je tvrdio da su „umešani u organizovani kriminal“.

Iz svih dosadašnjih informacija ostaje nejasno kada je policija došla u posed ove fotografije – da li odmah nakon ubistva od kad slika datira prema službenim navodima – ili se radi o novom dokazu u slučaju ubistva Ivanovića, budući da policija tek sada traži pomoć građana.

Kosovska policija poziva svakoga ko ima informacije o osumnjičenima na priloženim fotografijama da ih obavesti putem broja telefona 080019999, ili putem imejla [email protected] ili se jave u stanici policije.

Saopštenje je stiglo samo na albanskom jeziku.

Foto: Kosovska policija

Ovo nije prvi put da Kosovska policija traži pomoć građana u rasvetljavanju ubistva srpskog političara. Neposredno nakon ubistva raspisali su nagradu od 10000 evra za informacije koje mogu da pomognu rasvetljavanje ovog slučaja, ali je ona, barem prema rečima zamenika generalnog direktora Policije Kosova, Dejana Jankovića, ubrzo udvostručena – 20.000. Od tada Kosovska policija nikada više nije komentarisala sudbinu ove „nagrade“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.