Hodža: Podižu se optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo Ivanovića

Sulj Hodža
Foto: Printscreen, N1

Vest je ažurirana

Protiv osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, Marka Rošića i Nedeljka Spasojevića u narednim danima biće podignuta optužnica, potvrdio je za KoSSev specijalni tužilac Kosova, Sulj Hodža (Sylë Hoxha)

Optužnice i protiv ostalih?

Radi se na tome da se podigne optužnica protiv svih osumnjičenih, takođe je dodao Hodža u prvom razgovoru.

U naknadnom pojašnjenju za KoSSev specijalni tužilac je potvrdio da se očekuje podizanje „zajedničke optužnice“ protiv ostalih osumnjičenih u ovom slučaju. „Radi se na tome“, kratko je dodao.

„Ovog meseca, u narednih 15 do 20 dana, biće podignute optužnice“, kazao je Hodža.

Navodi da ovo tužilaštvo ima nova saznanja u vezi sa slučajem ubistva srpskog političara, ali da će oni biti poznati za javnost u trenutku kada se podignu optužnice.

Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću prethodno je pritvor produžen 22. oktobra za naredna dva meseca.

Rošićev advokat, Mahmut Haljimi, tada je poručio da ni prilikom ovog produženja pritvora tužilac nije predstavio nikakve nove dokaze koji bi opravdali dalje zadržavanje u pritvoru njegovog klijenta.

Rošić i Spasojević koji je pripadnik Kosovske policije sa Severa, nalaze se u pritvoru još od 23. novembra 2018.

Tada je uhapšen takođe još jedan policajac, Dragiša Marković, da bi kasnije bio pušten iz pritvora. Potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, takođe jedan od osumnjičenih za umešanost u ovo ubistvo, tada je izbegao hapšenje. Za njim je naknadno raspisana poternica.

Do sada je poznato da se za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, odnosno umešanost u ubistvo, tereti sedam osoba. Potvrđena su imena pet osoba – Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković, Milan Radoičić, Silvana Arsović.

Poslednja akcija hapšenja na Severu Kosova u vezi sa slučajem ubistva izvedena je pre više od nedelju dana kada je uhapšen policajac R. B. dok se za drugim osumnjičenim Ž. B., za kojeg se pretpostavlja da je jedan od najviših policijskih zvaničnika regiona Sever, uspeo da izbegne hapšenje.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. i do sada nijedna optužnica nije podignuta.

O slučaju ubistva Olivera Ivanovića čitajte na našoj tematskoj stranici: Ubistvo Olivera IvanovićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.