Traga se za Ž. B., uhapšen njegov sin, akcija sprovedena i u Leposaviću

Akcija hapšenja
FOTO: Gazeta Express

Nova akcija hapšenja policijaca u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića sprovedena je rano jutros u Severnoj Mitrovici. Uhapšen je R. B. dok Ž. B nije pronađen, saopštio je specijalni tužilac, Sulj Hodža (Sylë Hoxha), naglasivši da se oni terete za prikrivanje dokaza i organizovani kriminal. Pretpostavlja se da je policajac za kojim se traga, jedan od najviših policijskih zvaničnika regiona Sever.

Na dan obeležavanja mesečnice od ubistva Olivera Ivanovića, u ranim jutarnjim časovima pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije sproveli su akciju hapšenja svojih kolega sa Severa u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, potvrđeno je KoSSevu ovog jutra iz Prištine, a kako je našem portalu prethodno naveo visoki policijski izvor sa Severa, u njoj nisu učestvovale jedinice regiona Sever.

„U toku operacije uhapšen je R. B, dok Ž. B. nije pronađen, ali je uhapšen njegov sin kod kojeg je pronađeno oružje, iako nije bilo naloga za njegovo hapšenje“, rekao je jutros specijalni tužilac, Sulj Hodža koji je nadležan za slučaj istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Hodža je potom u izjavi za Koha Ditore potvrdio da se sinu Ž. B. stavlja na teret ilegalno posedovanje oružja te da se u međuvremenu počelo sa ispitivanjem osumnjičenog R. B.

„Dodelil smo mu advokata po službenoj dužnosti, jer je rekao da ne postoje finansijski uslovi da ga angažuje“, rekao je Hodža.

Pretpostavlja se da se iza ovih inicijala nalazi jedan od najviših zvaničnika Kosovske policije za region sever – šef operative Željko Bojić, što je ranije jutros potvrdio i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, navodeći da je glavna meta jutrošnje operacije bio Željko Bojić, „kojem su presvučeni pripadnici OVK u jedinice ROSU, upale u stan, izvršile premetačinu i odveli sina u nepoznatom pravcu“. O tome šta je Đurić rekao, pogledajte dole.

U međuvremenu, kako je za KoSSev naknadno potvrdio portparol Baki Keljani policijska akcija je osim u Severnoj Mitrovici jutros sprovedena i u Leposaviću.

Prva akcija hapšenja policajaca u vezi sa ubistvom srpskog političara dogodila se pre skoro godinu dana, kada su od troje uhapšenih za ovo ubistvo, dvoje bili upravo pripadnici policije regiona Sever – Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević. U međuvremenu, Spasojević je pušten uslovno. Za ovo ubistvo, pred sada četiri osumnjičena pripadnika KP, ima još petoro osumnjičenih.

Više o ovome čitajte u:

Akcija Kosovske policije u Severnoj Mitrovici: Uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Ivanovića, traga se za drugim

Dve godine od spota „Nepošteni ljudi“, 21 mesec od ubistva Ivanovića

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.