HO Kosovsko Pomoravlje i studentske organizacije obezbedili 150 paketića za decu u enklavama

Foto: HO Kosovsko Pomoravlje, Cernica

Članovi HO Kosovsko Pomoravlje podelili su tokom jučerašnjeg dana božićne paketiće deci u enklavama Vitina i Cernica.

Oni su u ova dva mesta, u sklopu akcije „Osmeh za Kosmet“, podelili preko 50 od preko 150 paketića koliko je sakupljeno.

Paketiće sa garderobom i slatkišima, kao i sredstva za nastavu na daljinu, članovi ove HO prikupili su zajedno sa studentskom organizacijom Srpski politički forum iz Beograda koja tradicionalno organizuje akciju „Osmeh za Kosmet“.

Ove godine akciji su se pridružili i organizacije Sistem vrednosti, Udruženja studenata Republike Srpske u Srbiji, Udruženja studenata Fakulteta političkih nauka u Banja Luci, Organizacije Digitalna Srbija, a uz podršku Organizacije srpskih studenata u inostranstvu.

„Ovogodišnjom akcijom želeli smo da obradujemo decu koja odrastaju u enklavi, u svega nekoliko ulica kojima mogu da se kreću i čije se detinjstvo odvija u izolaciji. Naviknuti na ograničeno kretanje, neizvesnost i manjak informacija, strah od toga da će ponovo biti odvojeni od ostatka svoje zemlje, daleko je nadvladao strah od virusa“, stoji u saopštenju ove HO.

Članovi ove organizacije sa dodelom paketića nastaviće i trećeg dana Božića.

Poklone prikupljane u okviru onlajn kampanje „Podeli radost – srcem uz srce Srbije“, u ime svih učesnika, podeliće i deci u Goraždevcu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.