Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp osudio je nasilje u Vašingtonu pre dva dana i istakao da će njegov prioritet sada biti miran prenos vlasti na Džozefa Bajdena. Time je prvi put priznao da će Bajden biti novi predsednik. Donald Tramp je u obraćanju naciji poručio da je napad na Kapitol hil bio gnusan. „Kao i svi Amerikanci i ja sam besan zbog nasilja, bezakonja u Vašingtonu. Odmah sam naredio raspoređivanje Nacionalne garde i federalnih snaga da bi se osigurala zgrada Kongresa i izbacili uljezi“, rekao je Tramp. Istakao je da Amerika jeste i uvek mora biti zemlja zakona i reda. „Sada kada je Kongres potvrdio rezultate izbora nova administracija će stupiti na dužnost 20. januara. Sada mi je prioritet da obezbedim neometan i miran prenos vlasti, a ovaj trenutak zahteva izmirenje i zalečenje, jer je 2020. godina bila izazovna za američki narod“, zaključio je Tramp.

Najveće razočarenje jeste sam događaj koji je za posledicu imao gubljenje četiri života. Ali je veliko razočarenje i u ljudsku prirodu koja se u kritičnom trenutku, u najgorem obliku, izlije na površinu, u obliku pranja ruku od svih i svega, od strane onog najodgovornijeg. Isto onako pokvareno kako je i pristrasnost Trampu naših režimskih medija, analitičara u službi vlasti i državnih funkcionerčića, posle nemilih događaja, sa površine nestala.

Epidemiolog prof. dr Zoran Radovanović izjavio je da Krizni štab i Ministarstvo zdravlja moraju da daju odgovor na pitanje zašto je od početka pandemije u Srbiji preminulo 70 lekara od posledica koronavirusa. Radovanović je agenciji Beta kazao da je nepoznat broj preminulih među ostalim medicinskim radnicima i da te podatke takođe treba staviti na uvid javnosti. „Prema dostupnim podacima u Sloveniji nije preminuo nijedan lekar od koronavirusa, dok je u Hrvatskoj zabeležen samo jedan smrtni slučaj“.

Od početka su svi u ovoj zemlji znali da je prof. dr. Zoran Radovanović najiskusniji i najstručniji epidemiolog pa ga ipak vlast nije angažovala, a “odabrani” u Kriznom štabu su ga ignorisali ili ogovarali. Nije poželjno da znaš i da se ističeš. A pogotovu da govoriš ono što misliš ako je izrečeno u koliziji sa sujetom “vrhunskog autoriteta” i otkriva njegov bezobrazluk “sveznanja” i primitivizam populizma.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.