Haradinaj: „Sempre bolji od Plazme“

Sempre VS Plazma

Polemika o tome koji je keks bolji – Sempre ili Plazma se nastavlja. Nakon uvođenja taksi od sto odsto na robu iz Srbije i BiH, srpski proizvod plazma, na Kosovu, u mnogim prištinskim poslastičarama, pa čak i kada je u pitanju plazma-torta čiji je glavni sastojak upravo keks Plazma, zamenjen je sa keksom koji se proizvodi na Kosovu – Sempre. Poslastičari kažu da je ukusniji, a sa njima se slaže i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, prenosi Insajderi.

Ramuš Haradinaj juče je posetio fabriku „Ljiri“ u Prizrenu koja proizvodi keks Sempre, a koji je nakon uvođenja taksi, postao popularan na Kosovu.

Komentarišući efekte koje je proizvela taksa od 100 odsto na robu iz Srbije, Haradinaj je rekao da je nivo proizvodnje u ovoj fabrici u porastu.

Tokom svog obraćanja, upoređivao je kvalitet srpskog keksa – Plazma i kosovskog – Sempre, prenosi dalje Insajderi.

„‘Sempre’ – ako nije bolji od ‘Plazme’, zato što je naš. Ja sam pitao decu da li kupuju ‘Sempre’, rekli su kupujemo, imamo kod kuće i u redu je,“ izjavio je Haradinaj.

Kosovski premijer nije jedini koji je upoređivao ova dva proizvoda. Tokom nedavne posete Prištini, novinarima Dojče velea, iste tvrdnje izneli su i poslastičari u ovom gradu.

Kažu da je Sempre jeftiniji i ujedno ukusniji, pa su Plazmu u originalnom receptu plazma torte zamenili upravo ovim keksom.

Sa druge strane, poručuju da Plazmu „više niko ne kupuje“.

Plazma keks je i dalje jedan od najpopularnijih brendova Srbije. Recepturu italijanskog biskvita nastalog s početka 20. veka, doneo je Požarevljanin Petar Tutavac koji je radio u milanskoj fabrici vlasnika Cezara Skotija, posle njegove smrti. Već pola veka generacije svih dobi uživaju u keksu jedinstvenog hrskavog ukusa, a u međuvremenu proširio se i asortiman proizvoda na mini, čoko, slanu, plazma milky-sandwich, plazma-diet, itd.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.