Haradinaj: Ne bojte se gospodine Vučiću, ne budite nervozni; Brisel nas zanemaruje

Haradinaj
FOTO: Gazeta Express

“Sve dok izgledam opasno za Aleksandra Vučića i Srbiju, na dobrom smo putu!”, poručio je danas lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj poručujući mu još i da će referendum o ujedinjenju Kosova i Albanije biti izbegnut priznanjem Srbije od strane Kosova.

Njegova izjava da će zatražiti putem referenduma ujedinjenje Kosova sa Albanijom 2025. godine ukoliko do tada Kosovo ne ostvari napredak na putu ka Evropskoj uniji, izazvala je danas reakcije srpskog predsednika, Aleksandra Vučića, a naknadno i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petra Petkovića.

Predsedniku Vučiću koji ga je nazvao opasnim čovekom i ozbiljnim političarem poručuje da se ne boji i ne bude nervozan.

„Kosovo samo traži ono što mu pripada. Ako vi i drugi želite da izbegnete referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom 2025. godine, rešenje je jednostavno: Srbija treba da prizna Kosovo kao nezavisnu državu.“

Srpskom predsedniku još poručuje da Kosovo zna svoj put – članstvo u NATO i EU, te da ga Srbija neće zaustaviti na tom putu „histeričnom retorikom“.

Poruku ima i za Brisel.

„Svi bi trebali znati da je moja zakletva u vezi sa ujedinjenjem sa Albanijom rezultat kontinuiranog nemara Brisela u vezi sa Kosovom. Kosovo i njegovi građani su najviše naklonjeni Zapadu i kao takvi ne zaslužuju da budu prezreni, ignorisani i uslovljavani u nedogled!“

Povezani članci:

Petković: Haradinaj nas neće isprovocirati, EU da se odredi ka izjavama o ‘Velikoj Albaniji

Vučić: Haradinaj je opasan čovek

Haradinaj upozorava na referendum za ujedinjenje sa Albanijom – „Evropa drži Kosovo izolovanim“

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.