Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ramuš Haradinaj je opasan čovek, a „velika Albanija“ bila bi pretnja za Srbiju ali i ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje KiM s Albanijom, i istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

I to reče isti onaj čovek čiji su najbliži saradnici sa KiM bili, više puta, u koaliciji sa istim i koji su se u opuštenoj atmosferi, mnogo puta, sastajali na raznim mestima sa tim opasnim čovekom. I baš se pitam zašto se kratko pamćenje veverice uzima za poređenje. Mnogo je bliže uzeti za etalon u tom smislu srpski narod pod Vučićem.

Prema najnovijim podacima, u srpskim sredinama na Kosovu, jedna osoba je preminula od posledica korona virusa, registrovano je 13 novih slučajeva zaraze, dok je iz izolacije izašlo 30 lica, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica.

Baš me zanima kada će prestati da za medije iščitavaju informacije o posledicama pandemije. Ili će to nastaviti da nam rade dok smo živi, a oni biti srećni i zadovoljni jer su važni. A ovo inače niko sam ne čita, ili sluša sa medija, i niko se time ne bavi osim njih i njihovih šefova koji imaju cilj da nam strah sateraju u kosti kako bi lakše vladali.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da se naći način kada je u pitanju vakcinacija građana na Kosovu i Metohiji. Tražiće se hibridni način, da će se deo ljudi vakcinisati na Severu Kosova, a deo u opštinama Raška, Vranje i Bujanovac, rekao je Vučić nakon sastanka Operativnog tima za imunizaciju.

Pazi kakav “genijalac”… Hibridni način… Pa koga bre folira pozer i prevarant? Jedino mu za to ostao jadni narod srpski da sa njim manipuliše i predstavlja od sebe veličinu. Kao on je stabilan, jer tiho i polako priča, a nije. Pa je kao duhovit, a nije. Pa kao traži da ga saradnici isprave ako greši da bi pokazao kako sve zna, a ne zna. Pa kao zna toponime u selcu ili budžet u paru kao da je to nešto bitno… Teško nama sa njim još ovo malo.

Kosovska Centralna izborna komisija oformila je kol centar s ciljem verifikovanja prijava građana koji žive van Kosova za glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 14. februar. Za ovaj postupak otvoreno je 25 telefonskih linija. Centralna izborna komisija saopštila je prethodno da će glasače koji žive van Kosova, a koji ispunjavaju kriterijume za glasanje putem pošte, pozivati da se registruju kako bi dobili pravo glasa na izborima zakazanim za 14. februar.

Stvarno ne mogu da zamislim da se neko verifikuje za glasanje na poziv pa da onda glasa i ode u poštu da pošalje svoj glas. Dakle jasno je. Svi takvi glasovi su oni sa kojima se manipuliše da bi se izborna volja naroda dovela u red onako kako to organizatorima izbora i njihovim nalogodavcima odgovara.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.