Haradinaj: Kurti hitno da popravi odnose sa SAD

Haradinaj plače
Foto: Kallxo

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Lider AAK Ramuš (Ramush) Haradinaj reagovao je nakon što Sjedinjene Američke Države nisu pozvale Kosovo na Samit demokratije.

Haradinaj je putem Fejsbuk objave poručio da bi ovo trebalo da zabrine sve zbog, kako kaže, stepena degradacije odnosa sa SAD od strane Kurtijeve vlade.

„Nepozivanje Kosova na samit u Vašingtonu trebalo bi da nas sve zabrine bez razlike i da posluži kao signal za uzbunu za stepen degradacije odnosa sa Sjedinjenim Državama kao rezultat vlade Aljbina Kurtija. Eksperimentalne i manipulativne veštine premijera Kurtija u ime Kosova u odnosima sa Sjedinjenim Državama su neprihvatljive i niko ih ne treba tolerisati“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ova degradacija strateških odnosa sa SAD mora da se završi jednom zauvek.

„Ova degradacija strateških odnosa sa Sjedinjenim Državama mora jednom zauvek da se okonča i Kosovo mora da povrati već izbledelo poverenje“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao i da Kosovo nema vremena za gubljenje ili partnera bližeg od SAD, pozivajući Kurtija da popravi odnose i partnerstvo sa SAD.

„Pozivam premijera Kurtija da se što pre oslobodi politike i delovanja na račun uskih interesa i agendi i projekcija usmerenih na slabljenje američke uloge na Kosovu i u regionu. Kosovo nema vremena za gubljenje, niti ima bližeg partnera od SAD, tako da premijer hitno treba da popravi odnose u pouzdano i zdravo partnerstvo sa SAD kao našim strateškim saveznikom“, rekao je Haradinaj.

Pacoli: Kurti dobio šta je tražio – crvenu liniju iz Bele Kuće

Ni Kosovo, uz Srbiju i BiH, nije pozvano na Bajdenov samit demokratije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.