Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovski publicista i politički analitičar Agon Maljići smatra da je “zvono za uzbunu” to što Kosovo nije pozvano da učestvuje na Samitu za demokratiju koji SAD organizuju u decembru. On je na Fejsbuku postavio mapu zemalja u Evropi kojima su SAD uputile poziv za učešće na tom skupu, a na kojoj nije označeno Kosovo, i ocenio da je to veoma loš signal za nivo odnosa Kosova i SAD.

Koliko ja primećujem na mapi, nisu pozvani ni Srbi, ni Mađari, ni Turci, ni Bosanci, ni Belorusi, ni Rusi itd. Meni je sve jasno. Samit za demokratiju je kozmetika i foliranje ali se preko njega disciplinuju pojedini najgori tako što ih niko ne pozove. Mi po osnovu ove mape pozvanih možemo slobodno da formiramo klub autoritarnih režima, pa da onda mi njih ne pozovemo, a da oni zbog toga, tamo ti Amerikanci, vide svog Boga. Baš smešno.

Diplomata Zoran Milivojević smatra da deo međunarodne zajednice koji podržava Prištinu mora da pređe sa reči na dela i da ubedi Aljbina Kurtija da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, ili da Briselski sporazum sprovedu na drugi način.

Ovaj Zoran tačno zna šta su interesi Brisela i Vašingtona. On zna i da Srbija, ovakva kakva je – nikakva, a on je prezentira superiornom , nesalomivom i jačom nego ikada u istoriji (prati predsednika). Neće odustati od toga da nama slomi vrat a sebi obezbedi još četiri godine uživanja u pljački i bogaćenju. Zorane, otići ćeš u penziju, kad tad, i neće te niko zvati da budeš važan na nacionalnim frekvencijama jer je tvoje biološko ispadanje iz dešavanja neminovnost. Šta ćeš reći sebi kada te budu ismejavali zbog onog što si radio – oni sa druge strane šahovske table na klupi u parku? Kako ćeš svoju decu i unuke ubediti da si bio kul tip a ne poltron i koristoljubac, kao što i jesi.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.