Haradinaj: Još uvek bez glasova Srpske liste za ratifikaciju demarkacije

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, rekao je da je pitanje demarkacije u završnoj fazi i da se razgovara o datumu za održavanje sednice. Dodao je da su nevećinske grupe dale svoj glas za ratifikaciju Sporazuma, ali da Srpska lista to još uvek nije učinila.

"Radimo i sa Demokratskim savezom Kosova, sa kojima treba da dogovorimo još neke stvari. Nadam se da ćemo imati još poslanika Albanaca koji će glasati 'za'," kazao je Haradinaj.

Premijer Kosova je istakao da sednica može biti održana ove ili eventualno početkom naredne nedelje.

Poslanica Demokratskog saveza Kosova, Blerta Deliju Kodra, kazala je da još uvek nema konačnog dogovora.

"Sednica će biti veoma dobrodošla, važno je da mi tokom ove nedelje privedemo kraju pitanje demarkacije. Dokle god su pregovori u toku između partnera i Srpske liste, još uvek postoje nejasnoće u vezi održavanja sednice Skupštine," kazala je Kodra.

Poslanik Nisme, Bilar Šerifi, naveo je da je ta partija spremna za glasanje.

"Koaliciju čine Haradinaj, Ljimaj, Srpska lista i drugi. Pitajte njih, jer je to izvan mojih kapaciteta," kazao je Šerifi.

I predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, izjavio je da se intezivno radi sa svim partijama kako bi se postigao konsenzus da se usvoji Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom. U intervjuu za RSE on je izrazio očekivanja da će se sednica o demarkaciji, koja je počela 22. februara, završiti ove nedelje.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.