Od radnika Trepče za mitrovičko udruženje "Podrži me" preko 1.000 evra

RMHK "Trepča" i sindikat ovog preduzeća uplatili su 1.131 evra pomoći Udruženju porodica dece sa posebnim potrebama "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice. Na ovaj način, podržali su inicijativu predsednika Odbora za pomoć Srbima na KiM-u Republike Srpske, Milorada Arlova – da zaposleni u institucijama na KiM-u izdvoje po 100 dinara za pomoć deci sa hendikepom.

"Kao radnik ovog preduzeća zahvaljujem se gospodinu Jovanu Dimkiću generalnom direktoru kombinata Trepča, sindikatu i svim mojim kolegama. Ponosna sam na moje kolege, menadžment, sindikat što su prihvatili ideju gospodina Milorada Arlova, prepoznali našu muku i uključili se u naš veliki problem," navela je predsednica Udruženja Podrži me, Ivana Rakić u saopštenju dostavljenom medijima.

Veruje da će "ovaj humani gest podstaći i druge da pomognu ovoj najugroženijoj kategoriji stanovnika Kosova i Metohije".

Milorad Arlov je ideju o izdvajanju 100 dinara mesečno zaposlenih u institucijama izneo na humanitarnoj akademiji sredinom januara u Zvečanu, kada je Rakićevoj uručio ček sa novčanom pomoći koja je sakupljena u Republici Srpskoj.


Pročitajte još:

Iz Republike Srpske za mitrovičko udruženje "Podrži me" 36 000 evra​

Podržite Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama "Podrži me"​


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.