Haki Abazi zahteva da Valjdete Daka podnese ostavku na članstvo u CIK-u

Izvor: Gazeta express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši potpredsednik kosovske vlade, Haki Abazi, zatražio je od Valjdete Dake da podnese ostavku na mesto predsednice Centralne izborne komisije.

Prema Abaziju, Daka i CIK su dozvolili Kurtiju i drugima da se kandiduju 2019. godine i nisu protumačili zakon na isti način kao 2021. godine.

„Izjava Valjdete Daka je politička i to nije primena zakona i pravila na Kosovu. Odluka bi bila potpuno verodostojna da je Valjdete Daka podnela ostavku. Govorim o odgovornosti, ne o posebnom imenu, onoj koja je pre godinu dana ostavila da g. Kurti i drugi učestvuju. Neka pokaže šta se promenilo u Ustavu, u Zakonu o izborima?“, Rekao je Abazi za Kallxo.

“Kako je pre godinu dana Kurtiju i drugima dozvoljeno da učestvuju na izborima. Neka pokaže šta se promenilo u Ustavu, u Zakonu o izborima?“, rekao je Abazi.

Prema njegovim rečima, nije Dakina ni obaveza ni pravna odgovornost da se bavi presudom Ustavnog suda.

Hoti za Kurtija i Konjufcu: Ti ljudi predstavljaju opasnost po demokratiju

EU, nemački i američki ambasador apelovali na sve da se ne mešaju u rad CIK-a

Kurti: Lista kandidata za poslanike se ne menja, CIK pozvao stranke da se uzdrže od pretnji, Hoti na poštovanje odluke o podobnosti kandidata

Kurtiju neće biti dozvoljeno da se kandiduje za poslanika

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.