Grad Beograd obezbediće sredstva za izgradnju stambene jedinice za stanare Samačkog bloka

Samački blok
Saniran krov, Foto: KoSSev

Više od 20 godina nakon što je interno raseljenim licima dodeljen privremeni smeštaj u takozvanom Samačkom bloku i preko dve godine od požara koji je zahvatio jedan od dva objekta ovog bloka i naneo znatnu štetu objektu u kojem su uslovi za život već bili teški, Grad Beograd obezbedio je finansijska sredstva za izgradnju stambenog objekta za stanare Samačkog bloka, javlja Radio Kontakt plus pozivajući se na lokalne zvaničnike.

Sredstva za izgradnju nove stambene jedinice za stanare Samačkog bloka obezbeđena su nakon najnovijeg protesta koji su u novembru pokrenuli stanari, a zbog odbijanja lokalne samouprave da ih primi i reši problem.

Nakon nekoliko meseci prebacivanja odgovornosti za sanaciju zgrade između predstavnika privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i kombinata Trepča u čijem je vlasništvu zgrada, rešenje je pronađeno u budžetu prestonice, preneli su danas predstavnici lokalne samouprave stanarima koje su obišli.

Stanari ove zgrade, u privremenom smeštaju u kom su bili smešteni već 20 godina, imali su zajedničko kupatilo, a u stambenim jedinicama nisu imali vodu.

O teškim uslovima u kojima žive stanari Samačkog bloka u Kosovskoj Mitrovici pisao je proteklih nedelja i naš portal:

Stanari Samačkog bloka: Nećemo sanaciju, hoćemo nove stanove; Opština: Neosnovan zahtev za prioritetnu dodelu

Stanari Samačkog bloka sâmi u svojoj nesreći, traže pomoć Vučića

Neuslovi u kojma su interno raseljena lica živela u centru Mitrovice, privukla je pažnju i beogradskih medija:

Insajder u Kosovskoj Mitrovici: „Zaboravljeni“

Među prvima, a pre većine lokalnih medija, o problemu stanara Samačkog bloka izveštavao je i N1.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.