Berlin: Delegacija LDK sa Grenelom o taksama, formiranju vlade i dijalogu

LDK sa Grenelom
Foto: Gazeta Express

Delegacija LDK koju su činili Agim Veliju, Avdulah Hoti i Skender Hiseni, sastala se danas u Berlinu sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za dijalog, Ričardom Grenelom, javlja Gazeta Express.

Kako prenosi Gazeta, pozivajući se na saopštenje LDK, predstavnici ove partije obavestili su Grenela o naporima u vezi sa formiranjem nove vlade, dok je Grenel, s druge strane, od predstavnika LDK zatražio da se ukinu takse kao i da se donesu odluke koje će omogućiti napredak u dijalogu sa Srbijom.

Takođe tokom razgovora, Grenel je ohrabrio delegaciju LDK da održe njihovu posvećenost pravnom poretku i pozvao ih da se fokusiraju na politike koje produbljuju ekonomski razvoj i stvaraju radna mesta za stanovnike Kosova.

Podsetimo, poslednjeg dana 2019., prištinska Gazeta Express, izvestila je o još jednom sastanku kosovskog predsednika i Grenela. Tada su se, kako su naveli, kosovski predsednik Hašim Tači i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog, Ričard Grenel, sastali na privatnom sastanku u Berlinu o kom mediji nisu bili obavešteni. Razgovarali su, prema saznanjima Gazete, o dijalogu i situaciji na Kosovu.

S druge strane, potpredsednica LDK i kandidatkinja ove stranke za premijerku, Vjosa Osmani, iako nije prisustvovala ovom sastanku, iz Prištine šalje poruku „da će biti istorijska greška za zemlju ako LVV i LDK ne postignu dogovor“.

„Ne mogu reći kakav će biti novi stav, ali mislim da bi, ukoliko sporazum sa LVV ne bude postignut, to bila istorijska greška za zemlju. Kao nosilac liste LDK i predstavnik birača imam obavezu da volju građana pošaljem do kraja i na tome ću i insistirati do kraja“, kazala je ona za Ekonomia Online. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.