Gračanica: Večeras počinje međunarodni filmski festival

Međunarodni filmski festival

Četvrti po redu „Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival“ održaće se ove nedelje u Domu kulture „Gračanica“. Pod sloganom „Ovde“, tokom četiri dana biće prikazano 14 filmskih ostvarenja.

Publiku očekuju srpska ostvarenja najnovije produkcije, ali i evropski filmovi koji su ove godine obeležili filmske festivale u Berlinu, Kanu, Veneciji i San Sebastijanu, navodi se u saopštenju gračaničkog doma kulture.

Festival će večeras u 19 časova otvoriti srpski glumac Milan Marić, nakon čega će biti prikazan film Dovlatov, u kom Marić tumači glavu ulog.

U sklopu festivala organizuje se i nagradna igra, u kojoj svaki gledalac, kupovinom karte u iznosu od 200 dinara za sve projekcije, učestvuje.

Organizatori festivala su Evropski kulturni forum i Dom kulture „Gračanica“, pod pokroviteljestvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Detaljan program ovog četvorodnevnog filmskog festivala možete pogledati ovde.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.