Gračanica: Policija kontroliše poštovanje mera, kazne za one koji ne nose maske

FOTO: RTK2

Na Kosovu se uveliko sprovode pooštrene mere u borbi protiv pandemije COVID-19. Prištinski mediji već danima pišu o tome da se širom Kosova sprovode provere, te da se za nepoštovanje propisanih mera izriču novčane kazne. Kako prenosi RTK2, ovakve provere vršene su danas i u opštini Gračanica.

Pripadnici Kosovske policije, patrolirali su danas u većim gradovima i mestima na Kosovu kontrolišući sprovođenje mera u borbi protiv koronavirusa.

Kako je prethodno i najavio kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj, pre svega je proveravano da li građani poštuju naredbu o obaveznom nošenju maske na otvorenom i da li kafići i ugostiteljski objekti rade prema propisima tokom pandemije.

Kako prenosi RTK2, provere su vršene i u Gračanici, gde su patrolirale grupe od po pet policajaca specijalne jedinice, koji su građanima bez maske izricali kazne.

Prištinski mediji već više dana unazad pišu da su u više opština širom Kosova članovi  inspekcije, u pratnji pripadnika policije izricali kazne kako građanima, tako i privrednicima – vlasnicima kafića zbog nepoštovanja propisanih mera.

Kako je glavni sanitarni inspektor na Kosovu, Ibrahim Trešnjaku nedavno potvrdio za Radio slobodna Evropa, u toku prošle nedelje je izrečeno preko 1000 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera.

Podsetimo, kosovska vlada uvela je 28. jula novi set mera u borbi protiv širenja koronavirusa, među kojima je i odluka da je rad ugostiteljskih objekata zabranjen u periodu od 22:30 do 05:00. Prethodno je doneta i odluka o obaveznom nošenju maski.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.