Gnjilane: Kovid pozitivno četvoro nastavnika

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Četvoro nastavnika iz Gnjilana pozitivna su na testu na koronavirus u sklopu testiranja koje je izvršeno na nastavnicima pre početka školske godine.

Odbor za vanredne sitacije opštine Gnjilane saopštio je da lekari leče nastavnike.

Gradonačelnik Gnjilana, Lutfi Haziri, zahvalio se institucijama koje su zadužene da garantuju organizaciju nastave u školama i rekao da je situacija sa covid-19 u Gnjilanu mirna i da su bojevi u stalnom opadanju.

„Situacija je mirna i pod stalnom kontrolom zdravstvenih timova. Među rezultatima koje smo dobili do sada imamo 4 nastavnika koji su pozitivni i odmah smo preduzeli potrebne mere u skladu sa zdravstvenim protokolom i na osnovu plana Ministarstva prosvete. Gnjilane trenutno i ima 119 aktivnih slučajeva covid-19, od ukupno 936 pozitivnih slučajeva registrovanih od 13. marta do danas. 776 pacijenata se potpuno oporavilo i nažalost 41 pacijent je izgubio bitku sa covid-19. Čekamo rezultate još 33 uzoraka, a imamo i 24 hospitalizovanih pacijenata koji su pod stalnim nadzorom“, rekao je Haziri.

KoSSev: Podsećamo, tokom prošle nedelje, kosovsko ministarstvo zdravlja najavilo je da će nasumice na covid-19 testirati 6,5% nastavnog osoblja u osnovnim i srednjim školama, odnosno 1.500 nastavnika.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.