Ginekolog osumnjičen za nezakonit prekid trudnoće maloletnici vraćen na posao

Fehmi Ahmeti
FOTO: Ballkani Info

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Ginekolog Fehmi Ahmeti, osumnjičen da je nezakonito prekinuo trudnoću maloletnici iz Drenice u svojoj privatnoj ordinaciji, vratio se na posao.

Ahmetijev povratak na posao usledio je nakon što je tužilaštvo donelo odluku o okončanju istrage koja je bila pokrenuta protiv njega.

Iz informativne službe (kancelarije za informisanje) Univerzitetskog kliničkog centra Kosova potvrdili su da su doneli odluku da se Fehmi Ahmeti vrati na posao do donošenja konačne odluke od strane nadležnih organa.

“Kancelarija za informacije potvrđuje da se doktor za kojeg ste izrazili interesovanje vratio na posao jer je tužilaštvo donelo odluku o okončanju istrage. Takođe, Lekarska komora je potvrdila da dotični lekar i dalje ima dozvolu za rad u oblasti ginekologije, u skladu sa Zakonom o radu, na osnovu kojeg smo kao institucija dužni da ga vratimo na posao, ili raskinemo ugovor o radu u roku od šest meseci od privremenog udaljenja s posla. U ovom slučaju Univerzitetski klinički centar je doneo odluku da on bude vraćen na posao do konačne odluke nadležnih organa”, saopštili su iz UKCK Indeksonline-u.

Podsećamo, Ahmetiju je bila izrečena mera pritvora u trajanju od mesec dana (07.02.2019. do 06.03.2019.).

Prema navodima suda, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni F.A. 15.01.2019. godine, u suprotnosti sa Zakonom o prekidu trudnoće (Br. 03/L – 110), u svojoj privatno-ginekološkoj ordinaciji prekinuo trudnoću maloletnoj A.G..

Povezani članak:

Uhapšen bivši srpski pripadnik KBS, navodno seksualno zlostavljao maloletnicu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.