U Gračanici danas promocija dve knjige profesora Dragomira Kostića

Promocija knjiga
Foto: Dom kulture Gračanica

Knjige „Svet Franca Kafke“ i „Žena iz Vitine“ autora prof. dr Dragomira Kostića, biće predstavljene večeras u 20 časova u Domu kulture u Gračanici.

Na promociji će o knjigama govoriti publicista Đorđe Jevtić, književni kritičar Žarko Milenković kao i sam autor.

„Knjiga Svet Franca Kafke Dragomira Kostića je svež, lucidan doprinos tumačenju dela ovog velikog pisca. Doprinos, uprkos bojazni da se ništa novo, drugačije ne može reći o piscu koji se čita da bi se tumačio. Uprkos tome, nov je način na koji je sve u njoj rečeno, tj. napisano. Nov, jer se ova knjiga, može čitati i kao roman o Kafki, o njegovom čudesnom svetu patnje, straha, kazni, presuda, preobražaja, apsurda, beznadežnosti, ali i ljubavi“, napisao je o ovoj knjizi književni kritičar, Žarko Milenković.

U drugoj Kostićevoj knjizi, Žena iz Vitine, koja će takođe biti predstavljena, „snažno se afirmišu i valorizuju svi najvažniji srpski stvaraoci na Kosovu i Metohiji u pozamašnom vremenskom periodu, u dubljoj prošlosti pa sve do danas“, smatra publicista, Đorđe Jevtić.

Dragomir Kostić, rođen je 1954. godine u Preocu, kod Prištine. Redovni je profesor na Katedri za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini – Kosovska Mitrovica. U njegovom opusu našla su se dela „Fragmenti o zaboravljenom vremenu „, „Srpska proza na Kosovu i Metohiji 1945–2000“, „Još njegova duša luta, Književno delo Dragiše Vasića“, „Andrić, Prokleta avlija“, „Svet apsurda „Anikina vremena“ Ive Andrića“ kao i „Poetika patnje, Tri dela Borisava Stankovića“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.