Gentijana Begoli-Pustina izabrana za novu predsednicu AGK-a

Asocijacija novinara Kosova (AGK) održala je u utorak vanrednu sednicu radi izbora predsednika i članova Odbora AGK-a. Za predsednicu ovog udruženje izglasana je Gentijana Begoli-Pustina.

Gentijana Begoli–Pustina osvojila je ukupno 97 glasova, drugi kandidat Alјban Selјimi (Alban Selimi) 77 glasova, a Fitim Gaši (Fitim Gashi) je dobio 63 glasa.

Novi članovi Odbora AGK-a su: Ljeonora Dalјipi (Leonora Dalipi) sa 110 glasova, Ardiana Tači (Ardiana Thaçi) sa 90 glasova, Arsim Halјilјi (Arsim Halili) sa 75 glasova, Elјvira Beriša (Elvira Berisha) sa 58 glasova, Dardan Hoti sa 57 glasova, Mentor Đerđaj (Mentor Gjergjaj) sa 48 glasova, Besiana Krasnići (Besiana Krasniqi) sa 43 glasa, kao i Mentor Budžalјa (Mentor Buzhala) sa 40 glasova. Besarta Malјići (Besarta Maliqi), Beadin Sulјa (Beadin Syla) i Plјeurat Salјihu (Pleurat Salihu) nisu dobili neophodne glasove kako bi postali deo Odbora AGK-a.

Za učestvovanje na vanrednoj izbornoj sednici AGK-a bilo je upisano 277 članova, a u glasanju je učestvovalo 239 članova, od tog broja, 237 glasačkih listića je bilo važeće, a 2 su bila nevažeća.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.