Gazeta: Pet policajaca u samoizolaciji nakon kontakta sa zaraženim osobama

Foto: Prištinski aerodrom
Foto: Prištinski aerodrom

Zbog kontakta sa osobama zaraženim korona virusom, pet pripadnika Kosovske policije bilo je prinuđeno na samoizolaciju, prenosi prištinska Gazeta Express.

Ovakva mera je primenjena po preporuci lekara.

Iz policije navode da su preduzete zaštitne mere, kao i da su dezinfikovane prostorije.

Ovaj medij piše da je na meru samoizolacije uticao avio saobraćaj koji je samo delimično obustavljen.

Kosovska policija službeno je objavila da se nekoliko njenih pripadnika koji su se vratili iz inostranstva samoizolovalo po preporuci lekara.

Međutim, jedan broj policijskih službenika koji imaju teška oboljenja i jedan deo civilnog osoblja su oslobođeni dužnosti, dok jedan deo njih, prema potrebi obavlja administrativne zadatke elektronskim putem.

Podsetimo, kosovska vlada donela je 13. marta odluku o zabrani avio saobraćaja ali sa izuzecima. U odluci su dozvoljene dolazne linije sa posadom ali bez putnika, koje služe samo za odlazak putnika sa Kosova. Međutim, ova odluka je dopunjena sa sledećim izuzetkom:

„Takođe, izuzetak čine putničke linije u dolasku sa putnicima, koji su državljani Republike Kosovo, kojima je onemogućen povratak zbog napred navedene odluke vlade br. 01/09, ili diplomatsko akreditovano osoblje u Republici Kosovo, kojima se može dozvoliti dolazak posebnom dozvolom Ministarstva infrastrukture i životne sredine, nakon konsultacije sa ministrom zdravlja i ministrom spoljnih poslova i dijaspore“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.