Gazeta Express: Privedena trojica zbog crtanja grafita sa likovima Kurtija, Đurića i Svećlje u Klini

Foto: Ulpianapress

Kosovska policija privela je u petak uveče u Klini tri osobe zbog ispisivanja grafita u ovom gradu, saopšteno je iz policije. Prema navodima prištinske Gazeta Express, u pitanju su grafiti na kojima su iscrtani likovi Aljbina Kurtija, Đeljalja Svećlja i Marka Đurića.

Nakon razgovora, trojica mušakaraca su puštena na slobodu. Slučaj se dalje istražuje.

Podsetimo, kosovski mediji pisali su prethodnih dana da su brojni grafiti sa likom lidera Pokreta Samoopredeljenje, Aljbinom Kurtijem, zajedno s Đeljaljom Svećljom (Xhelal Sveçlë) i Markom Đurićem u sredini i natpisom „prevaranti i potčinjeni“ osvanuli su u više gradova širom Kosova, među kojima su Priština i Lipljan, a nakon što je Gazeta Express objavila fotografiju Đeljalja Svećlje iz Samoopredeljenja i direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, za istim stolom tokom radne večere u Tirani, što je izazvalo burne reakcije na Kosovu.

U međuvremenu, usledila je reakcija iz Samoopredeljenja, kada je Arljind Mandžuka (Arlind Manxhuka), iz sekretarijata za medije ovog pokreta, kazao da učešće na međunarodnim konferencijama nije pregovaranje.

„Učešće na međunarodnim konferencijama nije pregovaranje. Sada nema međunarodne konferencije koja bi pozvala Pokret Samopredeljenje! Posle pada ‘Zajednice’ propala je „razmena teritorija“. Samoopredeljenje vodi sledeću vladu“, kazao je Mandžuka, prenosi Gazeta Express.

Podsećamo, susret kosovskog predsednika, Hašima Tačija i predsednika Rusije, Vladimira Putina u Parizu prošle godine, izazvao je brojne reakcije, a posebno na Kosovu. Tako su nedelju dana nakon sastanka, u Prištini osvanuli grafiti: “Sever nije Krim“, “Prijatelji sa povlasticama“, „Iz Rusije s ljubavlju“ („From Russia with love“), ali i natpisi „Vladimir Tachi“ i „Hashim Putin“.

„#UNMIK RUSMIK“ grafiti osvanuli u Prištini

U Prištini osvanuli grafiti: „Sever nije Krim“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.