Lipljan: Osvanuli grafiti Kurtija, Đurića i Svećlje – „Prevaranti i potčinjeni“

Foto: Ulpianapress

Izvor: UlpianaPress (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Brojni grafiti osvanuli su u različitim delovima Lipljana sa slikom lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, zajedno s Dželjaljom Svećljom (Xhelal Sveçlë) i Markom Đurićem u sredini nazivajući ih „prevarantima i potčinjenima“.

Ovi grafiti, koji su postavljeni u kasnim večernjim satima, prekrili su mnoge delove grada, uključujući one na zidu sedišta LDK u Lipljanu, u Kući kulture Tahir Sinani, kao i na kontejnerima u gradu, prenosi Ulpianapress.

Pre nekoliko dana fotografija koja prikazuje člana Pokreta Samoopredeljenja Đeljalja Svećlje i direktora Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marka Đurića pokrenula je veliku raspravu na Kosovu, a na osnovu ovih grafita u Lipljanu, može se pretpostaviti da nisu dobro primili ovaj sastanak.

U međuvremenu reagovali su iz Samoopredeljenja, Arljind Mandžuka (Arlind Manxhuka), iz sekretarijata za medije ovog pokreta, kazao je da učešće na međunarodnim konferencijama nije pregovaranje.

„Učešće na međunarodnim konferencijama nije pregovaranje. Sada nema međunarodne konferencije koja bi pozvala Pokret Samopredeljenje! Posle pada „Zajednice“ propala je „razmena teritorija“. Samoopredeljenje vodi sledeću vladu“ kazao je Mandžuka, prenosi Gazeta Express.

Samoopredeljenje na oktobarskim izborima zauzelo je treće mesto u ovom gradu.

Još nije poznato ko je postavio ove grafite i koji su motivi.

Podsećamo, susret kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Rusije Vladimira Putina u Parizu prošle godine izazvao je brojne reakcije, a posebno na Kosovu. Tako su nedelju dana nakon sastanka, u Prištini osvanuli grafiti: “Sever nije Krim“, “Prijatelji sa povlasticama“, „Iz Rusije s ljubavlju“ („From Russia with love“), ali i natpisi „Vladimir Tachi“ i „Hashim Putin“.

Pročitajte još :

„#UNMIK RUSMIK“ grafiti osvanuli u Prištini

U Prištini osvanuli grafiti: „Sever nije Krim“

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.