Fotografija rasparčanog asfaltnog puta iz Mališeva slika vikenda u Irish Times-u

FOTO: Kosovo24sata

Fotografije uništenog asfaltnog puta u Mališevu od pre nekoliko dana kruže internetom i kosovskim medijima, a danas je jedna od njih uvrštena i u fotografiju vikenda, prema Irish Times-u.

„Dvojica muškaraca prolaze pored asfaltnih ploča razbacanih po zemlji jer se put urušio zbog jakih poplava u selu Sferke (Svirce, prim.red.), na Kosovu“, navedeno je uz opis fotografije AFP čiji je autor Armend Nimani.

Vest je objavila i prištinska Koha.

Iako je ovaj put stradao tokom ovonedeljnih poplava, u javnosti je već istaknuto više upozorenja da se radi i o lošem kvalitetu putne infrastrukture.

FOTO: Koha

Lider AAK Ramuš Haradinaj obišao je juče ovo mesto, a potom je, objavljujući fotografije naveo: „Svi moraju da odgovaraju ukoliko nisu ispunili svoje ugovore u smislu kvaliteta radova. Podizanje visokih standarda u infrastrukturi kao i kapaciteta u odgovoru i zaštiti protiv prirodnih nepogoda treba da bude prioritet naše države“.

U kabinetu Ramuša Haradinaja pretprošle godine, dok se nalazio na poziciji kosovskog premijera, sedeo je Palj Ljekaj, ministar infrastrukture, koji je iz Haradinajeve stranke, a protiv kojeg je vođena istraga o zloupotrebi jednog od tendera, dok je početkom prošle, tada novi kosovski ministar za infrastrukturu i životnu sredinu, Ljumir Abdidžiku (Lumir Abdixhiku), poništio tender za auto-put Priština-Gnjilane, u vrednosti od 110 miliona evra, koji je Ljekaj odobrio nekoliko dana pre izbora nove vlade, bez da su prethodno obezbeđena sredstva u budžetu Kosova.

FOTO: Ramuš Haradinaj obilazi put (Fejsbuk stranica Ramuš Haradinaj)


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.