Poništen tender za auto-put Priština-Gnjilane

Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk profil ministra Ljumira Abdidžikua

Kosovski ministar za infrastrukturu i životnu sredinu, Ljumir Abdidžiku (Lumir Abdixhiku), poništio je tender za auto-put Priština-Gnjilane, u vrednosti od 110 miliona evra, koji je odobrio bivši ministar Palj Ljekaj (Pal Lekaj), nekoliko dana pre izbora nove vlade, bez da su prethodno obezbeđena sredstva u budžetu Kosova.

Vest o poništenju tendera Abdidžiku je objavio na svom Fejsbuk profilu, napominjući da se u novoj eri upravljanja, 110 miliona evra ne može trošiti bez zakona. Projekat autoputa Priština – Gjilane nastaviće se uz poštovanje svih zakonskih procedura, najavio je ministar, dodavši da će posetiti radove sledeće nedelje.

„Nova Vlada uverava stanovnike Pomoravlja da je projekat autoputa Priština – Gnjilane u toku. To je prioritet našeg programa. Sledeće nedelje ću posetiti radove za koje se čini da su vremenom zaostajali. Daćemo im novi zamah“, napisao je on na Fejsbuku.

Tender za izgradnju autoputa Bandulić – Bela Zemlja, dužine 24 kilometara, vredeo je 110 miliona evra, a njegova izgradnja najavljena je još u vreme kada je ovim ministarstvom upravljao Palj Ljekaj.

Kako su ranije javljali prištinski mediji, Kurtijeva vlada predviđa proširenje regionalnog puta Istok-Peć-Dečani-Đakovica-Prizren kao alternativni projekat koji bi bio jeftiniji od ovog autoputa.

Kosovski mediji: Nova vlada obustavlja projekte za izgradnju puteva prethodnePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.