Fogo i Kuoči kod direktora Kosovske policije

Komandant baze NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo (James G. Fooggo) i komandant KFOR-a, general Salvatore Kuoči (Salvatore Cuoci), sastali su se danas sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Kosovske policije Naimom Redžom (Naim Rexha) i njegovim saradnicima u direktoratu Kosovske policije u Prištini. Bezbednost je bila prioritetna tema.

Kosovska policija je u svojoj prezentaciji govorila o ispunjavanju dužnosti i zakonskih obaveza u interesu, kako su saopštili posle današnjeg sastanka, „bezbednosti i reda u Republici Kosovo“.

„Istovremeno, zvaničnici NATO-a i KFOR-a su informisani da Kosovska policija ima profesionalne kapacitete i da je pripremljena da obezbedi sigurnost, da se bori protiv organizovanog kriminala i prekograničnog kriminala,“ pohvalila se ova policija, a naročito uspehom „zajedničkih, uglavnom pograničnih patrola sa KFOR-om“.

Redža je od visokih vojnih zvaničnika zatražio da podrže Kosovsku policiju za članstvo u INTERPOL-u, takođe je saopštila policija nakon sastanka.

Fogo i Kuoči su, sa druge strane, podcrtali važnost podrške i saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa policije i KFOR-a, uključujući regionalnu saradnju sa zajedničkim ciljevima za bezbednost građana.

Poseta je završena obilaskom centra za operacije i komunikacije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.