EU: Dijalog na visoko-političkom nivou i dalje vode predsednici; Ništa se nije promenilo

Izvor: Radio slobodna Evropa, (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Evropska unija je pozvala kosovski pregovarački tim za dijalog sa Srbijom u Brisel, ali, kako navodi portparolka EU, Maja Kocijančič, razgovore na visoko-političkom nivou nastaviće da vode dva predsednika – Kosova i Srbije.

„Kancelarija Evropske unije za spoljne poslove je pozvala delegaciju sa Kosova, imenovanu od strane Skupštine Kosova 15. decembra na konsultativni razgovor u Brisel 8. januara. Sastanak sa ovim timom očekuje i visoka predstavnica EU, Federika Mogerini,“ rekla je Kocijančič Radiju slobodna Evropa.

„Konsultacije su prilika da diskutujemo sa predstavnicima Kosova u dijalogu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine kojim posreduje EU. Dijalog na visoko-političkom nivou se vodi između dva predsednika i ovo se neće menjati,“ rekla je Kocijančič za RSE.

Kopredsedavajući kosovskog pregovaračkog tima, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti otputovali su i Brisel u ponedeljak i očekuje se da će u utorak razgovarati sa zvaničnicima EU.

RSE

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.