Eljšani: Operacija KP se nastavlja, građani mogu da napuste Banjsku zbog medicinskih potreba

Specijalci policija banjska
FOTO: KoSSev

Građanima je dozvoljeno da napuste selo Banjska ili uđu u isto u slučaju da je nekom potrebna medicinska pomoć, za primanje injekcija, kupovine lekova i sličnih potreba, kazao je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Veton Eljšani.

U sinoćnom razgovoru nam je kazao da je potrebno da se meštani ovog sela obrate policijskim službenicima.

„Policajci će u tom slučaju da pitaju građanina gde ide i kojim povodom. Nije tačno da nikog ne puštamo da izađe, nego se procedura vrši slučaj po slučaj“, naveo je.

Eljšani je još u nedelju kazao za KoSSev da je građanima dozvoljeno da napuste Banjsku ukoliko imaju medicinske potrebe, te da je neophodno da se jave policiji.

Međutim, Sandra Dobrić iz Joševika, sela nadomak Banjske, juče ujutru je objavila na Fejsbuku da je pokušala da izađe iz sela kako bi sa ocem otišla po lekove i do bolnice, ali da joj pripadnici specijalnih jedinica to nisu dozvolili, navodeći da imaju naređenje da niko ne sme ni da uđe, ni da izađe.

Eljšani nam je sinoć takođe potvrdio da je situacija u selu Banjska mirna, ali i da se policijska operacija i dalje sprovodi, odnosno detaljno vrši pregled i uviđaj u celom selu.

Najavio je i da će se sa realizacijom aktivnosti u sklopu ove operacije nastaviti i danas.

„Našli smo minobacače u kući, našli smo mnogo toga, kao da je kasarna“, dodao je Eljšani.

Podsetimo, rano ujutru u nedelju u selu Banjska u zvečanskoj opštini u zasedi je ubijen narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena.

Glavna vest u međuvremenu se preselila na sukobe između naoružanih i maskiranih navodnih napadača i Kosovske policije, koji su trajali do večernjih sati.

Prema podacima Kosovske policije, u nedelju su ubijena, odnosno pronađena su tela najmanje tri navodna napadača, a još dvojica su uhapšena, od kojih je jedan ranjen. Ujedno su uhapšene još četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovom grupom.

Sa izbijanjem sukoba u ovom delu opštine Zvečan istog dana je započeta policijska operacija usled čega je još od jutarnjih sati zabranjen ulazak i izlazak iz sela, odnosno blokirani putevi koji vode ka njemu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.