Dr Elek: Povređeni motociklista trenutno u stabilnom ali teškom stanju, svestan je

Hitna Pomoć ambulatno vozilo bolnica
FOTO: KoSSev

Povređeni moticiklista M.I. (1989) iz Beograda je trenutno u stabilnom ali teškom stanju. Ima višestruke prelome koji se vode kao teške povrede. Smešten je na jedinici intenzivne nege KBC u Kosovskoj Mitrovici, ima svu potrebnu negu i dijagnostiku u ovom trenutku. U slučaju da njegovo zdravstveno stanje to bude zahtevalo, on će na vreme biti prebačen u neku od drugih ustanova u centralnoj Srbiji.

„Pacijent je trenutno svestan i komunikativan, ima serijski prelom rebara, prelom lopatice i pneumotoraks (prisustvo vazduha u grudnoj duplji)“, potvrdio je za KoSSev direktor KBC Zlatan Elek.

Dr Elek se nada da će u narednih sat vremena da se završe svi ostali potrebni dijagnostički i laboratorijski pregledi.

„Sve dodatne preglede koji su potrebni, uključujući i laboratoriju, biohemiju i ostalu dijagnostiku“, kazao je.

Potvrdio je i da povređeni Ivan Milošević ima svu potrebnu negu i lečenje do sada u mitrovičkoj bolnici. Kao dobar znak vidi to što je u svesnom stanju, ali i dodaje i da je teškoći stanja svakako doprinelo i samo vreme pružanja prve pomoći.

Podsetimo, Ivan Milošević iz Beograda (1989) je pronađen jutros povređen kod Dudinog krša, sa motorom koji je sleteo sa puta u jarak, kada su policijski i medicinski timovi reagovali odmah, ali se za njim tragalo još od prekjuče popodne, odnosno juče, kada je Kosovskoj policiji prijavljen njegov nestanak.

Milošević se u petak uputio iz Beograda ka Gračanici preko Jarinja. Policiji je prijavljeno da je on još prekjuče oko 14.30 ušao na teritoriju Kosova preko Jarinja sa motorom marke Suzuki, sive boje i sa registarskim oznakama „BG“, nakon čega više nisu bili u kontaktu sa njim.

U imejlu koji je jutros dostavljen na adrese medija, sa potpisom Snežane Jovanović iz Kišnice, koja se predstavila kao prijatelj porodice Milošević u čije ime se i obratila imejlom, zahvalila se svim, kako je navedeno, Srbima i Albancima – civilima, koji su se uključili u potragu za Miloševićem, ali uputila i kritike na račun, kako je istaknuto, nestručnog rada kosovske policije. Potvrdila je ujedno da je on pronađen, zahvaljujući potrazi prijatelja, porodice i bajkera iz Kosovske Mitrovice.

Pronađen moticiklista kod Dudinog krša, povređen, u svesnom stanju, pretpostavlja se da je sleteo s puta

Prijavljen nestanak motocikliste iz Beograda na Kosovu; KP: U toku je potraga

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.