Dve lične karte i dva identiteta – uhapšen zbog falsifikovanja isprava

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

U Prištini je danas uhapšena osoba osumnjičena za falsifikovanje isprava, a kod koje su pronađeni lični dokumenti sa različitim podacima o identitetu osobe.

Policijski službenici izvršili su danas pretres stana u Prištini na osnovu naloga Osnovnog suda u ovom gradu.

Tokom pretresa zatečena je jedna osoba kod koje su pronađena lična dokumenta sa istom fotografijom, ali sa različitim ličnim podacima.

Na kosovskom pasošu i ličnoj karti pisalo je ime i prezime sa inicijalima M. S, dok su na ličnoj karti „druge države“, stajali ime i prezime sa inicijalima M. M.

Ujedno, ova osoba je posedovala automobil stranih registarskih tablica, ali ne i vozačku dozvolu.

Tokom pretresa su zaplenjeni – Aparat za detekciju kamera i senzora, dva noža, jedno računarsko kućište, sedam mobilnih telefona, kartice za telefon – kosovska i srpska, novac u vrednosti od 2.675 evra, i 45 turskih lira. Oduzeta su i lična dokumenta zbog sumnje da su falsifikovana, kao i automobil Reno Klio stranih registarskih tablica.

Ovoj osobi je određeno zadržavanje do 48 sati i za sada joj se stavlja na teret legalizacija lažnog sadržaja i falsifikovanje isprava.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.