DSS poziva na bojkot izbora

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas sve Srbe sa Kosova i Metohije da bojkutuju kosovske parlamentarne izbore. Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog odbora ove stranke za Kosovo i Metohiju, Srbi ne treba da izađu na kosovske parlamentarne izbore jer time verifikuju nezavisnost Kosova. U saopštenju iz ovog odbora se podseća i da se izbori održavaju pod simbolima i Ustavom Kosova. 
 
„Srbi ne treba da izađu na parlamentarne kosovske izbore, jer time svojim izlaskom verifikuju i legalizuju separatističku paradržavnu tvorevinu, zvanu nezavisno Kosovo. Demokratska stranka Srbije podseća sve Srbe širom Kosova i Metohije da se izbori održavaju pod simbolima i po ustavu samoproglašene države Kosovo, zbog čega se Srbi svojim izlaskom na izbore postali saučesnici u ustrojstvu još jedne albanske države na Balkanu,“ navodi se u saopštenju i dodaje su Albanci dvanaest godina bojkotovali izbore koje je raspisivala Srbija.
 
Opštinski odbor DSS-a u Kosovskoj Mitrovici isključio je i tri člana iz redova svoje stranke – Slobodana Dimitrijevića, Miodraga Ralića i Žarka Pajovića, zato što su članovi opštinske izborne komisije za kosovske parlamentarne izbore, navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsednik pokrajinskog odora DSS-a za KiM, Nenad Kojić.
 
„Pokrajinski odbor će i ubuduće naložiti isključivanja iz stranke svih onih članova koji svojim političkim delovanjem u nastajanju i formiranju samoproglašene republike Kosovo,“ dalje se navodi u saopštenju.
 
Za razliku od antiizborne kampanje za kosovske lokalne izbore, DSS ove godine planira pasivan bojkot izbora, i pratiće sam tok izbora, te u svakom trenutku imati podatke o izlaznosti građana srpske i albanske nacionalnosti.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.